De laatste zorg in goede handen. De laatste zorg in goede handen. De laatste zorg in goede handen. De laatste zorg in goede handen.

LijkwadeLijkwade wol

In plaats van te begraven of cremeren in een kist kan dat ook in een lijkwade. Lijkwaden zijn lappen, ook wel doodskleden genoemd, waarin de lichamen van overledenen worden gewikkeld. Lijkwaden zijn er van verschillende materialen, de meest duurzame varianten zijn gemaakt van hennep, bamboe, wol en linnen, elk met hun eigen uitstraling en karakter. De manier van vouwen blijft vaak hetzelfde. Aan speciale wensen voor kleuren of stoffen kan meestal tegemoet gekomen worden. Wij kunnen u in ons uitvaartcentrum of bij u thuis een veelheid aan stoffen en materialen laten zien en voelen waarvan een lijkwade gemaakt kan worden. Neemt u gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden. In onze webwinkel kunt u ook rechtstreeks een lijkwade bestellen.

Bezoek onze Uitvaart Webshop


Bij het gebruik van een lijkwade is geen kist meer nodig, bij een thuisopbaring komt dit aspect nog beter tot zijn recht. De nabestaanden kunnen heel goed zelf (of daarbij helpen) de overledene in de lijkwade te wikkelen. In de loop van de volgende dagen kunnen zij de wade steeds verder sluiten. Zo zijn nabestaanden nauw betrokken bij het afscheid en is het proces van afscheid nemen gelijkmatiger dan wanneer de kist gesloten wordt. Bovendien is er ook meer ruimte voor persoonlijke rituelen, zoals het elke dag een stukje verder sluiten van de wade.

Wij kunnen u verschillende lijkwaden aanbieden van de verschillende materialen waar goed gekeken is naar de herkomst van het materiaal en de gebruikte methoden in het productieproces. Wij hebben gekozen voor ambachtelijk in Nederland gemaakte lijkwaden. Onderaan deze pagina treft u enkele afbeeldingen aan. De kosten voor een lijkwade variëren afhankelijk van de maker, het type stof en de afwerking van €300,- tot €900,-.

Om een overledene in een lijkwade waardig te kunnen vervoeren wordt gebruik gemaakt van een draagbaar die ook mee begraven of gecremeerd wordt. Wij kunnen u in het kader van de GreenLeave uitvaart enkele draagbaren aanbieden van bamboe of Nederlandse wilgentenen. Meer informatie over draagbaren vindt op de pagina kist en draagbaar.

Dunne wade Linnen   Bamboewade