De laatste zorg in goede handen. De laatste zorg in goede handen. De laatste zorg in goede handen. De laatste zorg in goede handen.

Toegang digitale zaken overledene

Na een overlijden komt het voor dat u graag de contacten van de overledene in zou willen lichten. Steeds meer mensen hebben deze gegevens alleen digitaal op een computer of telefoon staan. Als de wachtwoorden of toegangscodes niet bekend zijn kan dat er toe leiden dat velen niet op de hoogte gesteld kunnen worden. Hiermee kan Digitale Nazorg u helpen. Van het toegankelijk maken van allerlei soorten gegevens uit computers, laptops, tablets en telefoons tot het opzeggen van social media en online diensten. Verder zijn zij gespecialiseerd in data recovery, digitaliseren van analoge media en gecertificeerd vernietigen van gegevensdragers.Digitale Nazorg

Digitale nalatenschap overledene

Persoonlijke informatie van de overledene op deze gegevensdragers en op internet wordt ook aangeduid als “digitale nalatenschap” of “digitale erfenis”. Denk aan digitale administratie, e-mail(adressen), foto’s, muziek en filmbestanden, maar ook sms-berichten of chatbestanden zoals WhatsApp.

Social media en online diensten

Een digitale erfenis kan onstaan als de overledene gebruik heeft gemaakt van social media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram of misschien zelfs een eigen webpagina. De kans is groot dat er sprake is van nog lopende (betaalde) abonnementen bij online (opslag)diensten zoals Dropbox, Google Drive, Spotify, Netflix of iCloud. Wilt u de gegevens in dat geval kunnen inzien of erover kunnen beschikken, of wenst u ze juist te beëindigen? Hoe moet u dat doen, op welke wijze en bij wie? Digitale Nazorg kan u helpen.

Wilt u zelf vooraf uw social media zo instellen dat het voor nabestaanden eenvoudiger wordt? Kijkt u dan eens op onze speciale pagina over Social media.

Toegang tot apparatuur

Vaak is het moeilijk voor nabestaanden om toegang tot deze “digitale nalatenschap” te krijgen door het ontbreken van wachtwoorden van dergelijke diensten of de gebruikte computer(s). Bij mobiele telefoons en tablets ontbreken bijvoorbeeld pin- of toestelcodes waardoor deze apparatuur én informatie niet meer toegankelijk is. Eigenlijk allemaal zaken waar de nabestaanden zich niet direct mee willen of kunnen bezighouden. De professionals van Digitale Nazorg kunnen u hiermee helpen. www.digitalenazorg.nl

Heeft u vragen hierover, neemt u dan gerust contact met ons op. Of per telefoon op 035-5253067 / 036-5402113, maar dat kan ook via Facebook Messenger.